Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

POGLEDAJ SVE STROJEVE

PONUDA: MOBILNE DROBILICE - SA DISKOM

Opis stroja

Drobilica za drvo SKORPION 250 L je stroj za višestruku namjenu za komunalne i cestarske tvrtke, pogodan za korištenje u urbanim područjima i duž pobočja cesta. Zahvaljujući konstrukcijskim rješenjima, drobilica se koristi i u šumarstvu gdje rotirajuće tijelo stroja omogućuje uvlačenje grana krošnje u ulazni otvor drobilice. Maksimalni promjer debla za drobljenje je 20 cm, a ulazni otvor drobilice ima dimenzije 410 mm (širina) i 225 mm (visina) što drobilicu Skorpion 250 L čini savršenim strojem za drobljenje debala i grana krošnje drveta.

Pogonski sustav drobilice Skorpion 250 L čini; trocilindrični, vodom hlađeni dizel motor, tvrtke Lombardini (snaga 40,1 KS). Motor drobilice u standard izvedbi ugrađen je u zaštitni oklop odnosno masku tipa „silent”. Ovakav tip ugradnje motora karakterizira se niskom razinom emisije buke i vibracija motora pa se uspješno može koristiti u naseljenim mjestima. Da bi se ostvario neprekidan rad stroja u trajanju od nekoliko sati, na stroju je ugrađen spremnik goriva kapaciteta 40 litara. Drobilica je opremljena tarnom spojkom koja omogućuje odvajanje pogona motora od reznog diska kako bi se ostvarilo glatko pokretanje motora.

U drobilici Skorpion 250 L, ugrađen je sustav za drobljenje koji se sastoji od diska s dva noža za rezanje, a koji surađuju s dva potporna noža. Životni vijek reznih noževa optimiziran je dvostranim oštricama što omogućuje njihovo okretanje za 180º i kao rezultat toga ostvareno je dvostruko dulje vrijeme korištenja. Svi noževi su izrađeni od pravilno odabranih alatnih čelika koji su podvrgnuti profesionalnoj toplinskoj obradi. Osim toga, disk drobilice vrši zadaću ventilatora te izbacuje dobivenu drvenu sječku kroz kanal za njeno izbacivanje s mogućnošću rotacije kanala u bilo kojem smjeru za 360º u odnosu na postolje stroja.

Drobilica Skorpion 250 L je opremljena okretnim pločama, koje omogućuju zakretanje tijela stroja do 270º i postavljanje ulaznog otvora drobilice na mjestu skladištenja drva za drobljenje.

Sustav za dodavanje materijala sastoji se od sklopa dvaju valjaka za uvlačenje debla koje pokreću posebni hidraulički motori pogonjeni pumpom koja je ugrađena na drobilicu.

Sigurnost operatora drobilice ostvarena je preko sigurnosnog prekidača s užetom pri čemu povlačenja užeta u bilo koju stranu zaustavlja hidraulički sustav za dodavanje materijala. Deblokada sustava vrši se pritiskom na tipku "Reset", a zatim povratak na ciklus rada drobilice (uvlačenje materijala) treba pritisnuti na tipku "Naprijed". Zaustavljanje sustava dodavanja vrši se također preko pritiska na tipku "HITNO ZAUSTAVLJANJE".

U standardnoj izvedbi, drobilica je opremljena jednim od najmodernijih elektroničkih sustava No-stress dostupnih na europskom tržištu, koji automatski sprječava preopterećenje pogonskog sustava privremenim zaustavljanjem sustava punjenja materijala. Softver za sprječavanje preopterećenja No-stress može se uređivati što omogućuje jednostavnu promjenu operativnih postavki stroja i prilagodbu individualnim potrebama. Program "debelo drvo", "tanko drvo" omogućuje brzu promjenu načina rada drobilice kako bi se prilagodila trenutačnoj vrsti ulaznog materijala i ostvario učinkovit rad stroja. Ovaj sustav ima ugrađen mjerač radnih sati.

Drobilica Skorpion 250 L ima europsko odobrenje, što omogućuje njenu registraciju i dozvolu za korištenje u prometu. Drobilica je opremljena naletnom i parkirnom kočnicom, LED rasvjetom za cestovni promet i uređajem za vuču (rudo za vuču) s podesivom visinom pričvršćivanja, a postoji mogućnost izbora načina pričvršćivanje; s šapom na kuglu ili na rudo s ušicom u skladu s DIN standardom.

Drvena sječka dobivena drobljenjem može se koristiti za izravno spaljivanje u peći, za proizvodnju komposta, za dekorativne svrhe, a nakon dodatnog  mljevenja u udarnom mlinu čekićaru služi kao sirovina za proizvodnju briketa ili peleta.

 

Tehnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 250 L

Dimenzije (duž. x šir. x vis.) [mm] 4620 x 2150 x 2530
Težina [kg] 1770
Promjer ulaznog materijala-grana [mm] 200
Broj noževa 2 rezna + 2 potporna
Brzina dodavanja [m/min] do 42
Kapacitet usitnjavanja [m3/h] do 16
Širina čipsa [mm] od 9 do 14
Način dodavanja materijala hidraulični dodavač
Promjer diska [mm] 800
Dimenzija ulaznog grotla (šir. x vis.) [mm] 420 x 255
TEHNIČKI PODACI MOTORA
Model motora LOMBARDINI 1603
Zapremina [cm3] 1649
Snaga motora [KS] 40,1
Vrsta hlađenja tekućina
Vrsta goriva dizel
Zapremina spremnika goriva [l] 40
Paljenje električno

 

Standardna oprema:

  • Rezervni kotač.
  • Okretna cijev za 360° sa regulacijom kuta za izbacivanja sječke.
  • LED rasvjeta za cestovni promet.
  • Vlastiti hidraulički sustav.
  • Brojač radnih sati stroja.
  • Sustav No–stress.

 

Dodatna (opcionalna) oprema:

  • povišenje cijevi za izbacivanje sječke

POŠALJI UPIT

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
povratak na vrh