Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

POGLEDAJ SVE STROJEVE

PONUDA: DROBILICE NA TRAKTORSKI POGON - BUBANJSKE

Opis stroja

SKORPION 350 RB je bubanjska drobilica, koja se može priključiti na traktor minimalne snage 100 KS (540 okr/min). S obzirom na značajne gabarite drobljenog materijala promjera do 25 cm drobilica je prilagođena za mehanički donos drveta uz pomoć hidrauličke dizalice. Na postolju drobilice predviđeno je mjesto za montažu dizalice. Veliki otvor za ulaz materijala, dimenzija 375x340 mm omogućuje drobljenje razgranatih grana.

Stroj je opremljen sustavom za uvlačenje drva koji se sastoji od zupčastog valjka koji služi za uvlačenje i pritiskanje drva promjera do 380 mm i stola za punjenje sa sustavom od dvije zupčaste transportne gusjenica dužine 960 mm i 830 mm. Duga i široka površina transportera s gusjenicama omogućuje jednostavnost i učinkovitost utovara drva. Slobodni prostor između transportera s gusjenicama služi za odvajanje onečišćenja poput sitnog kamenja, pijeska, zemlje itd. te se tako produljuje život noževa.

Pokretanje, zaustavljanje i posmak sistemom za dodavanje upravlja se pomoću Joysticka.

Sistem za uvlačenje drva se pokreće uz pomoć hidraulične pumpe, koja je standardna oprema drobilice. Valjak i gusjenice se pokreću uz pomoć te pumpe putem sustava hidrauličnih motoreduktora.

Drobilica u standardnoj verziji ima regulaciju brzine dodavanja drva za drobljenje u rasponu reza od 5 do 28 mm.

Primjena sistema od 2 rezna noža koja su na bubnju smještena u sektorima (jedan okret bubnja na jedan puni rez) omogućuje postizanje velikih mogućnosti drobilice uz malu traktorsku snagu.

Osiguranje sječke ujednačene veličine se postiže zahvaljujući primjeni sita koje je montirano ispod reznog bubnja. Sječku ispod sita preuzimaju dva pužna transportera do ventilatora uz čiju pomoć se sječka izbacije kroz cijev za izbacivanje sječke.

The chipper is equipped with LED road lighting.

Drobilica u standardnoj verziji je opremljena hidrauličkom sklopivom cijevi za izbacivanje sječke sa automatskim upravljanjem zakretanja do 240° i usmjerivanja izbacivanja sječke.

Konstrukcija drobilice se nalazi na jednosovinskom podvozju, što omogućuje vuču stroja po svim vrstama prometnica. Tipična izvedba jedne osovine bez kočnice omogućuje Skorpionu 350 RB na kretanje brzinom do 25 km/h. Drobilica također može biti opremljena osovinom sa uljnim amortizerima ili pneumatskim – obje osovine imaju pneumatsku kočnicu.

Rješenje koje pruža mogućnost okomitog sklapanja stola za utovar tj. pod kutem od 90°, omogućuje istovremeni prijevoz drobilice i prikolice uz pomoć samo jednog traktora.

Drobilica je opremljena LED svjetlima za cestovni promet.

Standardnu opremu Skorpiona 350 RB čini jedan od najmodernijih elektronskih sustava zaštite od preopterećenja No-stress dostupnih na europskom tržištu. On automatski sprečava preopterećenje pogonskog sistema putem zaustavljanja sistema za dodavanje. Program ˝deblje drvo˝, ˝tanje drvo˝ omogućuje brzu promjenu rada drobilice radi prilagodbe veličine usitnjenog materijala te veće efektivnosti rada stroja. Ovaj sistem ima ugrađen brojač motosati.

Sječka koja se dobije od drvnog ostatka može se koristiti kao materijal za spaljivanje u pećima, sirovina za proizvodnju ploča za namještaj ili za daljnju preradu u mlinovima. Kupovina drobilice Skorpion 350 RB predstavlja optimalno rješenje za firme koje svoj razvoj temelje na ekološkoj viziji poslovanja.

 

Tehnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 350 RB

Dimenzije (duž. x šir. x vis.) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Težina [kg] 3400 bez hidrauličkog krana**
Promjer (debljina) grana [mm] do 250
Broj noževa 2 rezna + 1 kontra nož
Brzina dodavanja [m/min] do 21
Kapacitet usitnjavanja [m3/h] do 16
Veličina sječke [mm] do 28 mm ovisno o materijalu
Način dodavanja valjak i gusjenični transporter hidraulički pogonjen
Promjer bubnja [mm] 520
Dimenzije ulaznog otvora (šir.x vis.) [mm] 375 x 340
Dužina gusjenice [mm] stol 960, klapa 830
Sito (otvor) 30x30 ili 50x50
Minimalna snaga traktora [KS] 100
()* – dimenzije u rasklopljenom stanju.
()** – težina ovisna o opremi drobilice.

 

Standardna oprema:

  • Za dozvoljenu brzinu na prometnicama 25 km/h.
  • Hidraulički sklopiv ulazni stol sa gusjenicom za utovar.
  • Hidraulički sklopiva cijev za izbacivanje sječke sa automatskim upravljanjem zakretanja do 240° i usmjerivačem sječke.
  • Suvremena LED svjetla.
  • Pogonska osovina.
  • Vlastiti hidraulički sustav.
  • Upravljanje pomoću Joysticka.
  • Sistem za detekciju preopterećenja No–stress sa brojačem motosati.

Dodatna oprema:

  • Osovina sa uljnim amortizerima ili pneumatskim, osovine sa pneumatskom kočnicom.
  • Hidraulička dizalica (kran).

POŠALJI UPIT

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
povratak na vrh