Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

POGLEDAJ SVE STROJEVE

PONUDA: DROBILICE NA TRAKTORSKI POGON - BUBANJSKE

Opis stroja

SKORPION 280 RB e namijenjena za usitnjavanje drveta, granja, panjeva i debla s promjerom do 180 mm. Ovaj stroj pripada grupi drobilica koje su namijenjene za rad sa prijenosom preko kardana traktora te je za pokretanje drobilice potrebno minimalno 60 KS (540 okr./min.).

Rezni sustav u konstrukciji drobilice čini sistem od 3 rezna noža koja smještena u sektorima  na  bubnju te jedan kontra nož. Takva izvedba omogućuje postizanje velikih mogućnosti drobilice uz malu traktorsku snagu. Konstrukcija noževa omogućuje njihovo oštrenje tijekom eksploatacije od početne dužine do 20 mm, čime se produžuje vrijeme njihove uporabe. Svi noževi su izrađeni od odgovarajućeg alatnog čelika te su profesionalno termički obrađeni.

Postizanje ujednačene sječke (odnosno sprečavanje nastanka  krhotina i neujednačene sječke) omogućeno je primjenom sita koje je montirano pod reznim bubnjem. Sječka se preuzima ispod sita pužnim prijenosnikom do ventilatora i uz njegovu pomoć se izbacuje van kroz cijev. Montirana cijev za izbacivanje sječke se ručno okreće uz pomoć pužnog okretnika pod kutem do 360° u odnosu na postolje drobilice.

Stroj za usitnjavanje je opremljen hidrauličkim pogonskim sustavom za pogon valjaka, koje pokreće vlastita hidraulička pumpa, dok traktor služi samo kao pogonska jedinica samog sustava za usitnjavanje.

U standardnu opremu se ubraja jedan od najsuvremenijih elektronskih sistema No-Stress koji su dostupni na europskom tržištu, a koji eliminira preopterećenje pogonskog sustava, putem automatskog zaustavljanja sistema za dodavanje materijala. Unaprijeđen softver sistema za zaštitu od preopterećenja No-stress, omogućuje jednostavnu promjenu postavki stroja i prilagodbu individualnim potrebama. Program ˝krupno drvo˝, ˝tanko drvo˝ omogućava brzu promjenu načina rada drobilice s ciljem prilagodbe materijalu koji se trenutno usitnjava i veće učinkovitosti drobilice. Stroj ima ugrađen bojač radnih sati.

Dobivena drvna sječka se može koristiti kao gorivo za izravno izgaranje u pećima sa pužnim transporterima, proizvodnju komposta, za ukrasne svrhe, a dodatnim usitnjavanjem u mlinu sa udarnim čekićima, može služiti kao sirovina za proizvodnju briketa i peleta.

 

Tehnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 280 RB

Dimenzije (duž. x šir. x vis.) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Težina [kg] 1100
Promjer (debljina) grana [mm] 180
Broj noževa 3 rezna + 1 potporni
Brzina dodavanja [m/min] do 22
Kapacitet usitnjavanja [m3/h] do 10
Širina sječke [mm] do 25 mm, ovisno o materijalu
Način dodavanja hidraulični dodavač
Promjer bubnja [mm] 420
Síto [mm] 30 x 30 ili 50 x 50
Dimenzije ulaznog otvora (šir.x vis.) [mm] 265 x 190
Vrsta pogona kardan
()* - dimenzije u rasklopljenom stanju.

 

Standardna oprema:

  • Zakretanje cijevi (deflektora) za izbacivanje sječke za 360°.
  • Osovina za prijenos snage.
  • Vlastiti hidraulički sustav.
  • Sistem za zaštitu od preopterećenja No-stress sa brojačem radnih sati stroja.

POŠALJI UPIT

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
povratak na vrh